מסתכלים קדימה: הצבת מטרות ויעדים שנה החדשה

בעולם העסקי והמקצועי, כדי להוביל את העסק בבטחה קדימה, נהוג לבנות תוכנית עבודה שנתית, לקבוע יעדים לביצוע ומדדים להערכתם. מה שמוזר הוא שבחיים האישיים זה כלל לא קורה. אז הנה שנה חדשה בפתח וזה זמן מעולה להצבת מטרות חדשות ותכנון של אסטרטגיית צמיחה אישית, כלכלית ומקצועית לעתיד. איך אפשר להמיר תוכנית עבודה מעולם לעסקים לחיי היומיום? במאמר שלפניכם ננסה להדגים כיצד ניתן ליישם טכניקות של הצבת מטרות ותכנון יעדים ברמה האישית ולהפוך שאיפות לתוכניות פעולה ויישום.

מדוע חשוב להציב מטרות ויעדים?

הצבת מטרות לשנה החדשה היא הפיכת חלומות למציאות. בעולם העסקים ניתן לראות כי עסקים משגשגים על רקע תכנון אסטרטגי וכי מנהלים מעודדים ומדרבנים את העובדים להגדיר מטרות ולפעול על פיהן כדי להגיע להצלחה כוללת. וכאמור, אין סיבה להגביל מיומנות זו למקומות עבודה בלבד. הצבת מטרות ויעדים ברמה האישית היא חיונית באותה מידה, אם לא יותר.

הנה כמה סיבות מדוע חשוב להגדיר מטרות ויעדים ברמה האישית:

בהירות ומיקוד

כאשר אנו קובעים לעצמנו מטרות אישיות, אנו מבינים טוב יותר מה אנו רוצים להשיג. בהירות זו עוזרת לנו למקד את הזמן, האנרגיה והמשאבים האישיים ולכוון פעילות התואמת את השאיפות. בלי מטרות ברורות אנו עלולים למצוא את עצמנו נסחפים חסרי כיוון ללא מטרה בחיים.

מוטיבציה ודרייב פנימי

מטרות מספקות מוטיבציה ותחושת הישג. הן נותנות משהו לשאוף אליו, מציתות את התשוקה ואת הנחישות.

מדידת ההתקדמות

יעדים ברורים מספקים אמצעי למדידת ההתקדמות האישית. הם מאפשרים לעקוב אחר ההישגים ולזהות תחומים הדורשים שיפור.

התגברות על אתגרים

החיים מלאים באתגרים ובמכשולים וכאשר מציבים יעדים אישיים, כוללים גם את הדרכים להתמודד עימם. מטרה מוגדרת וברורה מספקת את החוסן הדרוש להתגבר על קשיים ומצוקות.

אקסטרים, סדנאות וקורסים

הצבת מטרות ויעדים אישיים לשנה החדשה היא צעד מהותי להשגת הצלחה והגשמה בחיים. עם זאת, עבור אנשים רבים תהליך זה עשוי להיות מאתגר והם עלולים להתקשות להפוך את שאיפותיהם לתוצאות מוחשיות. כאן נכנס סיוע בדמות סדנאות, קורסים ופעילויות אקסטרים. השתתפות בהן יכולה לעזור לאנשים להגדיר ולהשיג את מטרותיהם בחייהם האישיים ובד בבד גם להתגבר על מכשולים בדרך.

פעילות אתגרית יכולה לשנות באופן משמעותי את נקודת המבט של האדם על יכולותיו ומגבלותיו והן ממלאות תפקיד מכריע בהגדרת מטרות אישית: פריצת גבולות אישיים, בניית בטחון עצמי, וחוסן בהתגברות על מכשולים. סדנאות וקורסים משלימים את ההתנסויות המאתגרות עם למידה מובנית ואסטרטגיות שונות להצבת מטרות. כך יכולות תוכניות אלו לעזור לאנשים לכוון את עצמם בדרך להצלחה והגשמה: בהירות המטרה, יישור המטרות עם ערכים אישיים, תכנון אסטרטגי ומעשי, אחריות ותמיכה.

מהו מודל SMART?

את המודל הגה סטיבן קובי, גורו האפקטיביות, בו הוא מדריך שלב אחרי שלב כיצד להגדיר מטרות ויעדים:

הצעד הראשון הוא להגדיר מטרות באופן ספציפי. זהו ה-S. מטרה מעורפלת כמו "לחיות חיים בריאים" היא לא אפקטיבית. במקום זה צריך לנסח אותה במונחים ברורים ומדויקים. למשל, לעסוק בפעילות גופנית 30 דקות בכל יום או להפחית את צריכת הפחמימות מ-X ל-Y.

השלב הבא הוא המדידה. זהו ה-M. המדידה מאפשרת לעקוב אחר ההתקדמות לאורך זמן. יש להגדיר קריטריונים או מדדים קונקרטיים כדי שיסייעו בהערכת ההתקדמות לעבר המטרה.

A מתייחס לעד כמה היעדים שאנו מציבים לעצמו הם ברי-יישום. לדוגמא, מיגור נגיף הקורונה יכולה להיות שאיפה ראויה להערצה אך היא מעבר ליכולתנו האישית. לעומת זאת, הבחירה לרכוש שפה או להרחיב את אופקי הידע שלנו הן בהחלט מטרות ברות השגה ואפשריות ליישום.

ה-R הוא הרלבנטיות של המטרות שלנו. הרלבנטיות קשורה בהתאמת המטרות לשגרה שאנו מנהלים ולחיי היומיום שלנו. מטרות שמתעלמת מכך נועדו מראש לכישלון. מטרות המותאמות לנסיבות החיים יש להן יותר סיכוי להוביל להצלחה ולצמיחה אישית.

ולבסוף ה-T. זהו תחום הזמן. זמן הוא גורם קריטי בהצבת מטרות וכרוך בפירוקן למסגרות זמן הניתנות לניהול. למשל, קביעת מועדים להשגת מטרה כזו או אחרת והערכת ההתקדמות מעת לעת. קביעת לוחות זמנים שומרת על אחריות ומאפשרת להעריך את רמת השיפור על פני מרווחי זמן מוגדרים.

מה נדרש על מנת שנוכל להגשים את המטרות שלנו?

כדי להגשים את המטרות שלנו אנו צריכים קודם כל לדעת מה אנחנו רוצים. את המטרות נקבע לפי מודל SMART שזה עתה פירטנו. להגשמת המטרות נביא מספר טיפים: לשתף אחרים במטרות שלנו, הורה, חבר או בת זוג, לעקוב אחר ההתקדמות באופן קבוע, לאזן בין המטרות השונות שלא יתנגשו אלו באלו.

קביעת תוכנית עבודה

להציב יעדים ספציפיים ומדידים עם לוחות זמנים להשגתם ו"לפרק" את המטרה הגדולה ליעדים קטנים. להגדיר מטרות על פי מודל SMART, לקבוע לוחות זמנים להשגתן ולהקדיש כל יום מספר דקות לבדיקה, לקבוע דרכי פעולה בהתאם למועדי קונקרטיים ופרקי זמן קצרים ולבדוק את ההתקדמות.